Két évig tartották fagyasztóban a halott gyermeket

Infostart
2009. január 20. 21:00
Két fia is meghalt egy fiatal nőnek, mindkettőt el akarta hamvasztatni. Amikor a második temetését tartották volna, közölték vele, hogy a csecsemőt már elhamvasztották az engedélye nélkül, de az első fia holtteste még a fagyasztóban van.

Két évig tartott fagyasztóban egy csecsemőt egy angliai kórház az anyja tudta nélkül. Az eset kiderülése után azt ígérték, sose történik ilyen mégegyszer.

Leanne McCabe azt kérte a Warrington Kórháztól, hogy hamvasszák el elsőszülött fiát, Ty-t, aki 12 hetesen hunyt el 2006 szeptemberében. A 25 éves nő csak akkor találta meg fia holttestét, mikor második fia, az úgyszintén elhunyt Jonah temetését intézte.

Miután Jonah 2008 májusában meghalt, az orvosok azt mondták a nőnek, hogy három hónapot várnia kell, míg eltemetheti fiát, mivel a boncolás és a halál okának megállapítása eltart egy darabig. Aztán három hónap múltával azt a választ kapta, Jonah-t az engedélye nélkül elhamvasztották, de Ty holttestét még nem temették el.

McCabe vizsgálatot követelt, aminek következtében kiderült, hogy a kórház több család kívánságát sem vette figyelembe. A szóvivő elnézést kért az esetekért, elmondása szerint azok oka adminisztratív hiba volt. Az eljárást pedig módosították, és végül a családok akaratának megfelelően jártak el.