Már Sarah Palin is tudja, hogy Afrika egy földrész

Infostart
2008. november 7. 09:45
Sarah Palin republikánus alelnökjelölt saját bevallása szerint 150 ezer dollárt költött ruhára az elnökválasztási kampányban, valójában azonban ennek sokszorosát szórta el - árulták el John McCain elnökjelölt tanácsadói a Fox News televízió munkatársainak. A hölgy azt sem tudta, hogy Afrika nem egy ország, hanem egy földrész.

Az iskolai kosárcsapat egykori irányítója, szülővárosának szépségkirálynője élénk érdeklődést váltott ki az amerikai újságírókból a kampány során.

A mindig elegáns és láthatóan igen drága ruhákat hordó alaszkai kormányzó azt mondta, hogy 150 ezer dollárt, azaz több mint 30 millió forintot költött saját külsejére, a stáb tanácsadói azonban a vereség után beismerték, hogy ennek többszöröse ment el ruhákra és egyéb csecsebecsékre. Ennek ellenére előfordult, hogy a stábtagokat mindössze egy törülközőben fogadta hotelszobájában.

A tanácsadók számára kiderült az is, hogy az egykor újságírónak tanuló hölgy nem tudta: Afrika nem egy ország, hanem egy földrész, és azzal sincs tisztában, mely országok csatlakoztak az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Megállapodáshoz.

A hírek szerint, amikor a divattanácsadót alkalmazó hölgyet megkérték: vásároljon magának három ruhát a republikánus jelölőgyűlésre, a legdrágább luxusboltokat járta körbe, és nem kevéssé lépte túl a számára meghatározott keretet. Ráadásul arról is szól a fáma, hogy a drága ruhák egy részének finanszírozását egy gazdag támogató vállalta magára, aki sokkot kapott, amikor megkapta a számlát.

Sarah Palin sok magánéleti ügyével került be a sajtóba. Legidősebb gyermeke, Track Palin 19 éves, a legfiatalabb, ötödik gyermeke, Trig Paxson Van Palin pedig 2008. április 18-án született.

A születés előtti genetikai tesztek azt mutatták, hogy a gyermek Down-kóros, az asszony mégis megtartotta a babát, majd a szülése után három nappal visszatért a hivatalába dolgozni.