Gázrobbanás Pécsett, két ember megsérült

InfoRádió / MTI
2008. október 31. 11:06
Ketten sérültek meg abban a gázrobbanásban, amely délelőtt történt Pécsett, egy társasházban. Egy szerelő égési sérüléseket szenvedett, egy járókelőt pedig az üvegszilánkok sebesítettek meg.

A háznál eddig ismeretlen okból bekövetkezett detonáció kisebb károkat okozott az ingatlanban, a lépcsőház földszinti és első emeleti ablakai betörtek - közölte Szőke Szabolcs, a baranyai katasztrófavédelem helyszínre vezényelt egységének oltásparancsnoka.

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: tűz nem keletkezett, vegyvédelmi szakemberek folyamatosan mérik a levegő gázkoncentrációját, a rendőrség pedig ideiglenesen kiköltöztette a társasház és a környező épületek lakóit.

Hozzátette: a vizsgálat eddigi adatai szerint a E.ON gázszolgáltató valamilyen gázszerelési munkát végzett az épületben, már elzárták a gázt a vezetékben, a robbanás ekkor következett be. A közelben lévő szerelő első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedett. Egy idős nőt, aki a ház előtt haladt el, a kitört ablak szilánkjai sebesítettek meg könnyebben.

A környező házakból, köztük egy óvodából összesen száz embernek kellett ideiglenesen távoznia. Gázszivárgás nincs, az épületet statikus szakértő vizsgálja.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Zsobrák Péter
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást