Felkapta a brit sajtó a vetkőző zalaegerszegi tanárnő történetét

Infostart
2008. október 30. 19:47
Nem mondhatni, hogy Magyarország túl gyakran kerülne a világsajtó érdeklődésének középpontjába. 2006-ban a balatonőszödi beszéd és a tévéostrom miatt figyelt fel az országra a világsajtó, majd hosszú szünet után az IMF-hitel és a Zalaegerszegen a diákjai előtt melltartóban táncoló tanárnő viszi "jó hírünket" mindenfelé.

2006 forró ősze után Magyarország újra a világsajtó címoldalaira került - szerdán a 25 milliárd dolláros nemzetközi hitel szerepelt a BBC honlapjának vezető helyén, de sok más orgánum mellett írt rólunk az AP hírügynökségnek köszönhetően a CNN is.

A legnagyobb példányszámú brit bulvárlap, a Sun érdeklődését azonban egészen más miatt keltette fel Magyarország: a diákok előtt melltartóban táncoló zalaegerszegi némettanárnő történetét írta meg, a videót is belinkelve a cikkbe.

A Széchenyi István Szakközépiskolában épp gólyaavató bált tartottak, és az elsős osztályok vetélkedtek egymással október 20-án. A bulin a Kilenc és fél hét című film vetkőzős jelenetét idéző, "You can leave your hat on"-ra kapcsolódhattak be a pontszerzésbe az osztályfőnökök.

A Zalai Hírlap szerint A diákok pluszponthoz juthattak, ha az osztályfőnök is vállalta, hogy megszabadul néhány ruhadarabjától. A pedagógusok többnyire csak fél pár cipőjüktől váltak meg.

Egyikük, egy fiatal némettanárnő viszont valószínűleg bizonyítani szeretett volna diákjai előtt, ezért alsóneműre vetkőzött: ledobta a pulóverét, a pólóját, és melltartóban táncolt tovább. A tanárnő tánca addig tartott, míg egyik kollégája ráterítette a kabátját és ezzel véget vetett az előadásnak.

A diákok a jelenetet rögzítették, a "sztriptíz" a világhálóra is felkerült. A felvételek láttán az iskola igazgatója fegyelmi eljárást indított a pedagógus ellen, és megrovásban részesítette a "szakmai szempontból egyébként jó tanerőt".

A Sun a legkelendőbb angol nyelvű napilap a világon, hárommilliónál is többet adnak el belőle naponta, és nyolcmillióan olvassák.