"Anya, egy gepárd tépi a bicajomat a kertben!"

Infostart
2008. október 30. 11:33
Alaposan megijedt az a kisfiú, aki a kertben játszva egy gepárdot pillantott meg. A nagymacska a közeli állatkertből szökött meg.

A kilenc éves Toby Taylor valószínűleg könnyen elijesztette a macskákat, amelyeket eddig látott, azonban azt a nagymacskát, amellyel múlt pénteken akadt össze, már nem tudta elkergetni - ugyanis egy gepárd lopódzott be a kertbe.

A kisfiú annyira megijedt, hogy eldobta biciklijét, és beszaladt a házba édesanyjához. Jules Taylor először azt hitte, hogy a gyermek csak viccelődik a gepárddal, de amint kinézett az ablakon, saját szemével látta a nagymacskát.

"Nagyon féltem, azt hittem, meg fog támadni. Olyan gyorsan szaladtam, ahogy csak tudtam" - mondta a fiúcska.

Kiderült, hogy az Akea nevű gepárd a család hamertoni otthonához közeli állatkertből szökött meg, és mivel nagy szelíd volt, be mert menni az emberek közé.

Az édesanya sejtette, hogy az állatkertből eltűnt gepárd kerülhetett a kertbe, ám idegességében nem találta meg a park számát, és végül a segélyhívón jelentette a történteket.

Amíg a gondozók kiérkeztek, a nő és gyermeke bezárkózott a házba, és kutyájuk őrizte a bejáratot.

"Amikor a gondozók megérkeztek, Akea a kertben lévő biciklivel játszadozott, ami egy korábbi játékára emlékeztette" - mondta az állatkert igazgatója, és hozzátette: a gepárd nyugodtan viselkedett, így könnyen be tudták fogni, és visszaszállították ketrecébe.