Nejlonba csomagolták a piciny koraszülöttet - nézze meg!

Infostart
2008. október 29. 05:40
Először elvetélt, másodszorra pedig 24 hetesen szülte meg kicsiny gyermekét egy 29 éves angol nő. A kicsi nejlonba csomagolva térhetett haza 17 hét után, de sokáig élet és halál között lebegett.

Huszonnégy hetesen született meg Gregor Craig. A karja olyan vékony, hogy átfér édesapja jegygyűrűjén is. Alig volt esélye, hogy túléli a korai születést, de az orvosok mindent megtesznek érte.

Így aztán, hogy melegben tartsák, becsomagolták őt egy olyan, ütésálló csomagolásra használt nejlonba, aminek a légbuborékait pukkasztgatni szokták a gyerekek. A kórházakban gyakran csomagolják műanyagba a koraszülött csecsemőket, hogy megtartsák testhőmérsékletüket.

Az eset óta öt hónap telt el, és a kis Gregor már hazamehetett anyjával. A 29 éves édesanya, Martine szerint fia "igazi túlélő". Hozzátette, alig hiszik el, hogy végül velük lehet otthon a fiuk, és túlélte az előző hónapokat.

Martine korábban már egyszer elvetélt, és most is attól tartottak, hogy ez újra megtörténhet. Végül ez nem következett be, azonban 23 hét terhesség után az asszony elkapott egy fertőzést, ami pár óra múlva megindította a szülést.

Gregornak 10 százalékot adtak az orvosok a túlélésre. Tíz hét múlva lézerkezeléssel megszüntették vakságát - Gregor azért nem látott, mert szemerei még nem fejlődtek ki megfelelőképpen. Végül 17 hét után hazaengedték a csecsemőt.