Gyermekszex-vád a Harrods-főnök ellen

InfoRádió / MTI
2008. október 22. 18:58
Fiatalkorú leány szexuális zaklatásának gyanújával hallgatta ki a Scotland Yard a világhírű londoni Harrods luxusáruház tulajdonosát.

A 75 éves Mohamed Fayedet szerdán idézték be egy londoni rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként kihallgatták, de nem vették őrizetbe. Az ellene merült fel vád szerint még tavasszal "szexuálisan molesztált" egy 16 évesnél fiatalabb - állítólag 15 éves - leányt egy londoni irodában.

Nevében a Harrods szóvivője közölve: Fayed határozottan visszautasítja a gyanúsítást, és bízik abban, hogy tisztázni fogja magát a vád alól.

A zűrös múltú milliárdos - akinek, többszöri folyamodványa ellenére, a brit kormány soha nem adott állampolgárságot - váltig állítja, hogy Dianát és a vele együtt meghalt Dodit az udvar - elsősorban Fülöp edinburghi herceg, II. Erzsébet királynő férje - gyilkoltatta meg a brit külső elhárítás közreműködésével.

Ennek indoka szerinte az lett volna, hogy a királyi család nem akart "hithű muszlim mostohaapát" Diana és a tőle 1996-ban elvált Károly trónörökös két fiának, Vilmos és Harry hercegeknek. Mohamed Fayed szerint fia és Diana össze akart házasodni.

A londoni felsőbíróság - a hivatalos francia és brit rendőrségi vizsgálatok után - idén tavasszal zárta le végleg az ügyet, elvetve a merénylet lehetőségét.