Öngyilkos lett egy 16 éves előállított: rendőri hiba?

Infostart
2008. október 13. 17:14
Feltehetően megszegték a szabályokat a szolgálatban lévő rendőrök, amikor nem vették el egy 16 éves fiú derékszíját, miután a hétvégén egy lopási ügy miatt előállították a Zala megyei Lenti rendőrkapitányságán. A felelősöket egyelőre nem nevezte meg a megyei kapitányság. A rendőrök a 16 éves fiút kamerán keresztül figyelték a fogdában, továbbá egy őrt is állítottak az ajtóhoz. A fiú öngyilkosságot kísérelt meg, ennek okát még vizsgálják. A fiatalember jelenleg is életveszélyes állapotban van.

Nem vették el egy 16 éves fiú derékszíját, miután a hétvégén egy lopási ügy miatt előállították a lenti rendőrkapitányságon. A rendőrök a 16 éves fiút kamerán keresztül figyelték a fogdában, továbbá egy őrt is állítottak az ajtóhoz. A fiú öngyilkosságot kísérelt meg, ennek okát még vizsgálják. A fiatalember jelenleg is életveszélyes állapotban van.

Tiborcz János, a Zala megyei rendőr-főkapitány az InfoRádió kérdésére elmondta: a szabály szerint az előállított ugyanazokat a holmikat tarthatja magánál, mint a fogvatartott a zárkában. Azaz a felsőruházatát nem veszik el tőle.

A cipőfűzőjét mégis elvették a fiútól a hatóság munkatársai. Nagy valószínűséggel hibát követtek el, amikor nem vették el a derékszíját - mutatott rá Tiborcz János.

A rendőrség egyelőre nem tudja, mi váltotta ki a 16 éves fiú tettét, a felelősségrevonás egyelőre nem kizárt.

A fiú édesanyja kártérítést követel.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást