Senki sem érti, mitől vérzik a kislány

Infostart
2008. október 2. 11:33
A bőrén át hullatja vérét egy 13 éves indiai kislány. A gyermek anélkül vérzik, hogy bármilyen sérülése lenne. Az orvosok egyelőre nem tudják meggyógyítani.

A 13 éves Twinkle Dwivedi furcsa rendellenességben szenved: a bőrén át veszíti el vérét, anélkül, hogy sérülés érné. A kislány már kapott vérátömlesztést is, mert túl sok vér szivárgott el a szervezetéből a szemén, az orrán vagy a talpán keresztül.

Az India egyik falujában élő kislány állapotán környezete kezdetben nagyon meglepődött. Sokan azt hitték, hogy valaki megtámadta, megvágta, esetleg meglőtte, kiderült azonban: anélkül hullatja vérét, hogy sérülés lenne a testén.

Szülei már számos orvostól kértek segítséget, mint ahogy többféle vallás képviselői is imádkoztak érte. A 42 éves édesanya már nem tudja, mitévő legyen.

Indiai orvosok szerint a gyermek egy ritka, a vérlemezkék rendellenességéből adódó betegségben szenved, amely nála extrém változatban jelentkezik, a kórra azonban még nem találták meg a gyógymódot. Egy brit gyógyító szerint viszont a kislány véralvadásával vannak gondok.

Van olyan nap, hogy a kislány húszszor is vérzik. A problémák 12 éves korában jelentkeztek nála, akkor saját maga is nagyon megijedt. Az első alkalommal csak azt látta, hogy az iskolai inge véres lett, miközben senki sem állt mellette, senki sem sérthette meg.