Diana hercegnő fia nem mehet vissza a frontra

Infostart
2008. szeptember 29. 08:00
Nem mehet vissza Afganisztánba Harry herceg - a hadnagyi rangú királyi sarj jelenléte veszélyeztetné társai életét, és persze a sajátja sem lenne biztonságban.

Harry herceg az év elején már járt Afganisztánban, akkor tíz hetet töltött Helmand tartományban. Akkor azért kellett hazatérnie, mert több internetes oldal is hírül adta, hogy a közel-keleti országban szolgál.

Egységét jövő nyáron újra Afganisztánba vezénylik, a herceg pedig egyértelművé tette, hogy szeretne társaival tartani és a tálibok ellen harcolni, ám minden bizonnyal otthon kell maradnia: célponttá válhatna, így veszélyben lenne a saját és társai élete is.

"Harry nagyon szeretne visszamenni Afganisztánba, hiszen katona, és hisz abban, hogy fontos munka vár rá. De finoman elutasítják, mivel ezúttal még nagyobb veszélyben lenne" - mondta egy, a herceghez közel álló forrás.

"Harry szerint ez nem így van, és azt gondolja, ha kimarad a legveszélyesebb feladatokból, puhánynak fogják tartani" - fűzte hozzá az ismerős.

Idén nyáron Diana hercegnő és Károly herceg kisebbik fia egységének több tagjával az afrikai Lesothóban járt, ahol humanitárius munka keretében a HIV-járvány árváinak épített különféle épületeket.

Az alapítványt, amelynek munkáját Harry társaival segítette, ő maga hozta létre 2006-ban édesanyja emlékére.