Tíz kellemes módszer a szerelmi bánat leküzdésére

Infostart
2008. szeptember 25. 12:08
Szinte mindenkit ért már szerelmi csalódás, amiből csak nehezen tudott kikecmeregni. Ön hogyan birkózott meg a dologgal? Íme tíz módszer, ami segíthet abban, hogy újra magára találjon.

Egyen finom ételeket, csodát tesznek! Az omega-3 zsírsavban és C-vitaminban gazdag étkek hatására emelkedik a szervezetben a szerotonin szintje, ami segít megküzdeni a kimerültséggel és a depresszióval. Ha van kedve kísérletezni, próbálja ki Jamie Oliver receptjét, a füstölt lazacot chilis salsa szósszal és sültkrumplival.

Sétáljon egy nagyot! A friss levegő segít megtisztítani az elmét, egy-két órányi küzdelem az elemekkel új megvilágításba helyezheti a dolgokat. Ha nem tudja, merre induljon, böngéssze át az internetes túraajánlókat.

Egy kellemes wellnesshétvége is javíthat a kedvén: megnyugtatja a lelket és segít levezetni a felgyülemlett feszültséget, ne sajnálja hát magától a kényeztetést! Válasszon egy hazai helyszínt vagy utazzon valami egzotikus helyre, az eredmény garantált.

Szerelmi bánatra nagyszerű orvosság egy remek nyaralás egy szép helyen. Itt az alkalom, hogy elmenjen oda, ahová mindig is szeretett volna! Pakoljon össze és hagyja maga mögött a szomorúságot, éljen át új kalandokat, legyen az ejtőernyőzés Horvátországban vagy egy Costa Rica-i körutazás.

A feszültség levezetésére nemcsak a pihenés, hanem a sportolás is remek módszer: endorfint, a boldogságérzetért felelős hormont szabadít fel a szervezetben. Ha nem szereti az edzőtermeket, otthon is elvégezheti a különböző gyakorlatokat.Rakjon rendet és szabaduljon meg a tárgyaktól, amelyek korábbi kedvesére emlékeztetik! Nem kell feltétlenül máglyát rakni a szerelmes levelekből és közös fotókból, de érdemes legalább eltüntetni őket a szeme elől.

Tanulással is elterelheti figyelmét a problémákról. Egy idegen nyelv elsajátítása például remek lehetőség arra, hogy új emberekkel ismerkedjen meg, új tapasztalatokat szerezzen.

Írja ki magából, hogy mi bántja, könnyít a lelkén, ha papírra veti, ami nyomasztja. Az írás segít feldolgozni az érzelmeket, a sorokat visszaolvasva pedig megláthatja, hogyan fejlődik a személyisége.

Köztudott, hogy a csokoládétól jobb kedvre derülünk. Miért vonna hát meg magától egy kis finomságot? Az étcsokinak remek az élettani hatása és sok benne az antioxidáns.

Ha teheti, vegyen új ruhákat, változtassa meg külsejét. Ha tényleg komoly változásra vágyik, ne egyedül induljon válogatni: vigye magával az egyik barátját, vagy kérjen fel egy profi stylistot, aki segíthet rátalálni az új stílusára.