Életfogytiglant kapott az agykárosodott gyerekét kádba fojtó anya

Infostart
2008. szeptember 25. 05:49
A chesteri bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte azt a brit nőt, aki beteg kislányát azért fojtotta vízbe, mert nem akarta gondját viselni.

Joanne Hill legkorábban 15 év múlva szabadulhat a börtönből, miután a chesteri bírósás életfogytiglani büntetést szabott ki rá.

A tárgyaláson kiderült: az üzletasszony nem tudott megbirkózni kislánya, Naomi gondozásával, és többször kérte férjét, hogy a gyereket adják örökbe. A négyéves kislány agykárosodással született, ezért nehezen mozgott, és a hallása sem volt ép.

A 32 éves anya tavaly november 26-án követte el a gyilkosságot, amikor férje nem volt otthon. Elhozta a kis Naomit a bébiszittertől, megivott egy pohár bort, majd berohant a fürdőszobába, és vizet engedett a kádba.

Közölte a kislánnyal, hogy meg kell fürödnie, de a gyerek ezt nem akarta. Akkor az anya megfogta, felvitte Naomit a lépcsőn, levetkőzette, majd fejét addig nyomta a vízzel teli kádba, amíg a teste már nem mozdult.

Ez után felöltöztette lányát, megivott néhány pohár bort, és 8 órán keresztül kocsikázott a halott gyerekkel. A kislányt végül a chesteri kórházba vitte, ahol az orvosoknak gyanússá vált az ügy, ezért hívták a rendőrséget.

A bírósági tárgyaláson az ügyész elmondta: az anya ahelyett, hogy szakemberektől segítséget kért volna, szándékosan megölte kislányát. "Egész egyszerűen azt akarta, hogy Naomi halott legyen" - hangsúlyozta Michael Chambers.