A rendőrre szellentett, letartóztatták

Infostart
2008. szeptember 25. 21:40
Hatósági közeg elleni erőszak vádjával tartóztatták le azt a nyugat-virginiai embert, aki egy rendőrre szellentett. Állítása szerint rossz a gyomra és asztmás is. Eddig a hatósági közeg elleni erőszak mellett alkoholos befolyásoltság alatti vezetéssel, a fényszóró használatának mellőzésével, valamint kétrendbeli hatósággal szembeni ellenállással vádolják.

A 34 éves Jose Cruzt azért állította meg a rendőr még kedden, mert világítás nélkül vezetett. Ráadásul az igazoltatáskor bűzlött az alkoholtól, nem tudott összefüggően beszélni, és háromszor sem sikerült átmennie az FST-nek hívott alkoholteszten (ez a teszt olyan fizikai gyakorlatokból áll, mint egy lábon állás, egyensúlyozás).

Ezért aztán bevitték a kapitányságra, hogy ott megszondáztassák. Miközben Persons őrnagy a szondával bíbelődött, Cruz az őrnagy asztalához tolatott székével, fölemelte a lábát és jól hallhatóan eleresztette magát. Majd kezével a hatósági ember felé legyezte a bűzös levegőt.

A rendőrségi indoklás szerint a szellentés rendkívül büdös volt, és provokatív módon került kapcsolatba az éppen intézkedni készülő kollégával.

Cruzt a hatósági közeg elleni erőszak mellett alkoholos befolyásoltság alatti és fényszóró használata nélküli vezetéssel, valamint kétrendbeli ellenállással vádolják.

A vízvezeték-szerelő elismerte a szellentést, de hozzátette: nem tolatott székével az őrnagy asztalához, és nem tartotta hátsóját, valamint nem legyezte a "terméket" a közeg felé. Elmondása szerint ugyanakkor azokban az órákban háborgott a gyomra, de a rendőrök nem engedték kimenni a mosdóba. Így nem bírta magát tovább tartóztatni.

Ugyancsak tagadta, hogy ittasan vezetett és megtagadta az együttműködést. Ráadásul asztmája van, ezért nem tudott belefújni az alkoholszondába - tette hozzá.

A rendőrségi közlemény szerint ugyanakkor elutasította, hogy kórházba szállítsák asztmás rohamának kezelésére.

Cruz szerint a rendőrök vették a poént, és nevettek, amikor elszellentette magát.