A homoszexualitást reklámozza Gandalf

Infostart
2008. szeptember 25. 08:45
A homoszexualitás elfogadásáról tart előadásokat a brit iskolákban Sir Ian McKellan, az X-Men és a Gyűrűk ura-filmek sztárja.

A 69 éves, homoszexualitását nyíltan vállaló angol színész járja az iskolákat, hogy jobban elfogadtassa a melegeket a diákok előtt.

Sir Ian McKellan az egyik előadás során arról beszélt a toleranciára nevelés kapcsán, hogy mindenki része egy kisebbségnek, legyen szó alacsonyakról, magasakról, vékonyakról vagy kövérekről. Hozzátette: a gyerekek megértették az üzenetet, ugyanis amikor megkérdezte, ki érzi úgy, hogy egy kisebbséghez tartozik, valamennyi kéz a magasba lendült.

A Gyűrűk ura-filmekben Gandalfot alakító színész kifejtette: magával vitte filmbéli kardját, és a "kisebbségek lovagjává" ütött több gyermeket.

"Lényeges, hogy a 12-13 évesekkel erről is beszéljünk, mert jobban magukra szívják, amiről hallanak, legyen szó a toleranciáról vagy a homofóbiáról. Biztosnak kell lennünk benne, hogy a jó dolgok jutnak el hozzájuk" - hangsúlyozta a 69 éves színész.

Sir Ian McKellan arra bíztatta a homoszexuálisokat, hogy menjenek vissza régi iskolájukba, és tegyenek hasonlóan, mint ő.

A színész 1988-ban jelentette be, hogy meleg, miután Margaret Thatcher akkori brit miniszterelnök a homoszexualitás nyilvános propagálását bűncselekménnyé kívánta tenni. Ian McKellan az elmúlt húsz évben a homoszexuálisok jogaiért küzdő aktivista lett.