24 embert erőszakolt és fojtott meg a sorozatgyilkos

Infostart
2008. szeptember 25. 09:59
Kéttucatnyi fiatalt erőszakolt és fojtott meg tíz év alatt az a louisianai sorozatgyilkos, akit nyolcszoros életfogytiglani börtönre ítélt a bíróság. Az ítélethirdetésen az áldozatok hozzátartozói is jelen voltak.

Nyolcszoros életfogytiglanra ítéltek egy sorozatgyilkost. Ronald Dominique két tucat embernek vette el az életet egy évtized alatt. A 44 éves elkövető lehajtotta fejét, amint a bíró fölolvasta a nyolc fiatal nevét, akiket meggyilkolt és megerőszakolt Louisinában.

"Érzéketlenül végzett áldozataival, akiknek családjairól semmit nem tudott" - mondta a bíró.

A New Orleans-től 95 kilométerre fekvő Bayou Blue-ban élő férfit 2006 decemberében tartóztatták le. Ezután nem sokkal beismerte 24 fiatal megerőszakolását és megfojtását.

Az ítélethirdetésnél jelen voltak az áldozatok családtagjai is. Egyikük annyit mondott: "Remélem, megrohad a pokolban." Dominique bűnösségének elismerése fejében menekült meg a halálbüntetéstől.

A férfi többnyire az út mentén ismerkedett meg áldozataival, autójába csalta őket drog vagy egy hölgy szexuális szolgáltatásainak ígéretével. Ezután erőszakolta és fojtotta meg őket, majd elásta a holttesteket. Az áldozatok maradványaira cukornádföldeken találtak rá.

Az egyik hozzátartozó így borult ki: "Az öcsémet megették a bogarak... semmi nem mradt belőle, semmi! Csontokat kellett eltemetnünk!"

A gyilkos ügyvédje hozzátette, reméli, a hozzátartozók felfogják, ha valaki nyolcszoros életfogytiglani büntetést kap, sosem fog szabadulni, és akármilyen további üldöztetés csak az adófizetők pénzének felesleges elszórása volna."