Alkotmányozás közben mentette meg a parti őrség - nézze meg!

Infostart
2008. szeptember 17. 10:47
Körbehajózta Nagy-Britanniát evezős csónakjával, majd kikiáltotta az egy hektáros skót sziget, Forewick Holm függetlenségét - a parti őrség most épp alkotmányozás közben mentette ki immár nyolcadszorra a tengerből a 65 éves önjelölt szabadságharcost, akit csak Balsors kapitányként emlegetnek a vízi járőrök körében.

Újra megmentette az életét egy "hajóskapitánynak" a brit partiőrség. Az általuk csak Balsors kapitánynak nevezett hajóst korábban már hétszer menekítették ki a veszedelemből a járőrök.

A 65 éves Stuart Hill házi építésű hajóját a Shetland-szigeteknél árasztották el a háborgó tenger hullámai.

Az essexi Hill azután telepedett le az észak-skót szigeteken, miután körbehajózta Nagy-Britanniát egy átalakított evezős csónakkal. A 2001 nyarán végrehajtott kísérlet folyamán hétszer hívta a mentőcsapatokat.

A "kapitány" idén egyszer már a lapok címlapjaira került, mikor függetlennek nyilvánította az egy hektáros Forewick Holm szigetét, ezzel "elszakítva" azt az Egyesült Királyságtól és az Európai Uniótól is. A szigetnek a 2001-es népszámlálás szerint nincs lakosa, a 2008-as adatok viszont már egy betelepülőt tartanak számon.

A függetlenség deklarálásával arra szeretett volna rámutatni, hogy a Shetland-szigetek törvénytelenül lett Skócia része, és ezért el kellene szakadnia.

Utolsó kimentése után Balsors kapitány azon sajnálkozott, hogy "ezzel a Balsors kapitány dologgal" megakadályozták kísérletét egy fontos alkotmányos probléma megoldására.

A partiőrség szóvivője szerint Hill épp "a semmibe kapaszkodott", amikor vasárnap délelőtt rátaláltak a vízzel teli csónakban, evezők nélkül.