Kétfejű teknős egy kínai akváriumban - nézze meg!

Infostart
2008. szeptember 15. 21:30
Kétfejű teknős érkezett egy kelet-kínai akváriumba. A csöppség, mivel két fejével kétszer annyit eszik, mint társai, igen gyorsan nő. Nemsokára vizsgálatoknak vetik majd alá.

Igencsak meglepődtek a kelet-kínai Anhuj tartományban fekvő Vuvej városka akváriumának dolgozói, amikor egy szokatlan teremtményre bukkantak egy frissen érkezett, nemrég rendelt teknősszállítmányban.

A felfordulást az okozta, hogy egy kis, 17 grammos bébiteknősnek két feje nőtt. Eleinte attól tartottak, hogy az apró élőlény hamarosan elpusztul, de a várakozásokra rácáfolva hamarosan minden testvérénél nagyobbra nőtt.

"Két hete érkezett, és nagyon gyorsan nő. Talán azért, mert két fejjel kétszer olyan gyorsan eszik, mint a többiek" - vélekedett Jimmy Hu, a létesítmény szóvivője. Hozzátette: nagyon ritka, hogy kétfejű teknősre bukkanjanak valahol. Ha a kis hüllő fölnő, kutatásokat fognak végezni rajta.

2004-ben John Jones, egy dorschesteri angol lepődött meg igazán, amikor teknősei kétfejű utódot hoztak a világra. 2003-ban pedig a dél-afrikai Wellingtonban lakó Noel Daniels jelentette, hogy teknősei tojásából egy kétfejű csöppség bújt elő. A walesi Jill Martin ugyancsak hasonlót élhetett meg 2001-ben.