Megfojtotta gyermekét, mert nem akarta gondozni

Infostart
2008. szeptember 10. 08:45
Megfojtotta négyéves kislányát egy brit nő, mert a gyermek agykárosodással született, ezért az anya nem akarta gondját viselni.

A gyilkosság után Joanne Hill felöltöztette gyermekét, autóba ültette, majd egy üveg bor elfogyasztása után órákig vezetett céltalanul, mielőtt bevitte a kórházba a négyéves Naomit. A kislány ekkor már órák óta halott volt, így nem lehetett rajta segíteni.

A nőt a kórházba érkezés után egy órával vették őrizetbe a rendőrök, mert az orvosok is gyanúsnak találták a kislány halálának körülményeit.

A bizarr ügy bírósági tárgyalásán elhangzott, hogy a 32 éves üzletasszony fürdőszobája kádjában fojtotta meg gyermekét. A kislány agykárosodással született, ezért nehezen mozgott és hallása is rossz volt, rendszeres segítséget igényelt.

"A vádlott nem tudott megbirkózni Naomi gondozásával, és ezt a feladatot férjére, Simonra hagyta. Többször kérte, hogy adják örökbe a lányt, ám a férje ehhez nem járult hozzá, mert szerette gyermekét" - emelte ki a tárgyaláson Michael Chambers ügyész.

Hozzátette: a nő ahelyett, hogy segítséget kért volna, szándékosan megölte a kislányt.

Joanne Hill azt mondta: korábban fontolgatta az öngyilkosságot is, és elmebetegnek tartotta magát, ugyanakkor munkatársai arról számoltak be, hogy az üzletasszony teljesen normálisan viselkedett.

A per folytatódik a chesteri bíróságon.