Tömegverekedés a bálon: a polgármester elítéli a történteket

InfoRádió / MTI
2008. szeptember 7. 18:37
Négy ember szúrt sérülést szenvedett szombaton éjjel Jászapátin, ahol egy összeszólalkozás után egy nagyobb társaságban tömegverekedés tört ki. A település polgármestere elítélte a történteket, és közölte: a jövőben nagyon meggondolják, hogy a városban élő kisebbség hasonló rendezvényeihez biztosítanak-e önkormányzati helyiséget.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjének vasárnapi tájékoztatása szerint a jászsági kisváros művelődési háza előtt - ahol egy hagyományőrző bált tartottak - feltehetően két család tagjai verekedtek össze. Ennek során szúróeszközök is előkerültek, ezekkel négy embert megszúrtak, akiket kórházba szállítottak. A hasba és hátba szúrtak között van életveszélyes sérült is, míg többen könnyebb sérülést szenvedtek.

A tömegverekedésnek a nagy erőkkel kivonuló rendőrök vetettek véget, a résztvevők közül több személyt előállítottak kihallgatásra.

A rendőrség életveszélyt okozó súlyos testi sértés miatt ismeretlen tettes vagy tettesek ellen indított eljárást az ügyben.

"Mélységesen elítélem, ami a kisebbségi rendezvényen történt" - mondta el Szabó Lajos polgármester az MTI-nek, hozzátéve: a jövőben nagyon meggondolják, hogy az ilyen bálokhoz biztosítsanak-e önkormányzati helyiséget. Hangsúlyozta, bízik abban, hogy a rendőrség gyorsan kideríti, kik voltak az elkövetők, és azok szigorú büntetést kapnak.

Az újabb tettlegesség megakadályozására vasárnap egész nap fokozott rendőri jelenlét van Jászapátin, ahol vásárt és búcsút is tartanak.