Betiltották Angelina Jolie filmjének plakátját

Infostart
2008. szeptember 4. 08:15
A sztárszínésznő legújabb filmjének plakátja kiverte a biztosítékot az amerikai reklámfelügyelőségnél. A szervezet ellenőrei azt állítják: a hirdetés a fegyveres erőszakot dicsőíti.

A Wanted című akciófilmet hirdető posztereken Angelina Jolie és filmbeli partnere, James McAvoy a legkülönfélébb helyzetekben szerepelnek fegyverrel a kezükben.

"Lélegzetelállító sebességgel száguldunk az éjszakában, és mindent elpusztítunk, ami az utunkba kerül. Üdvözlünk a szövetségben! Mi vagyunk az orgyilkosok csoportja, és a fegyverek a végzetünk. Ölj meg valakit és ments meg ezer életet!" - olvasható a plakáton, ami képregényszerűen ábrázolja a filmes jeleneteket.

Az amerikai reklámügynökség többek között azt a poszteren olvasható mondatot kifogásolta, ami azt sugallja, hogy a férfi főszereplő élete akkor változott meg pozitívan, amikor orgyilkos lett: "Hat héttel ezelőtt olyan voltam, mint te. Aztán találkoztam vele, és örökre megváltozott az életem".

Összesen 18 panasz érkezett a felügyelő testülethez a 18 éven felülieknek szóló film plakátjával kapcsolatban.

A szervezet szerint a poszterek a fegyveres erőszakot dicsőítik, ezért elrendelte, hogy a jövőben ne jelenjenek meg a plakátok. A filmet egyébként a nyáron már bemutatták, és a forgalmazó amúgy sem tervezte, hogy tovább használja a reklámokat.