A nyerő sörmárka: Legális Marihuána

Infostart
2008. szeptember 3. 07:22
Egy egyesült államokbeli kisváros sörgyára immár hivatalosan is használhatja termékének megnevezéseként a Legális Marihuána elnevezést. Meg kellett küzdeniük ezért a jogért, holott az üzem tulajdonosai csak saját településükről akarták elnevezni a sört.

Weednek hívják az egyesült államokbeli Kalifornia állam egyik kisvárosát. A háromezer lakónak otthont adó település neve kicsit furán hangzik Amerikában, hiszen a szó a marihuána szleng elnevezése is.

A helyi sörgyár ki is akarta használni a kétértelműséget, és azt írta termékének kupakjára: Try Legal Weed, ami nagyjából annyit tesz: próbáld ki a legális marihuánát.

Az elnevezést megtámadták a hatóságoknál, a sörgyár pedig már attól tartott: be kell zárnia kapuit. A vizsgálódás azonban lezárult, és a tengerentúli ellenőrző hatóságok hozzájárultak a név használatához.

Bár a gyártulajdonos azt mondta, a vizsgálatot feleslegesnek és idegőrlőnek tartotta, valószínűleg megérte neki átmenni ezen a procedúrán, amely hatalmas hírverést csapott termékének.