A megőrült üzletember végezhetett feleségével és lányával

Infostart
2008. szeptember 3. 20:15
Először számítógépező lányát, majd alvó feleségét lőtte le Christopher Foster brit üzletember, aki végül felgyújtotta háromszintes luxusvilláját, és magával is végzett - vélik a rejtélyes ügyben nyomozó rendőrök. A komoly adósságot felhalmozó vállalkozó rendszeresen italozott, és nem akarta, hogy más tegye rá a kezét vagyonára, ezért inkább mindent megsemmisített, ami az útjába került.

A biztonsági kamerák több órányi felvételét nézték át a múlt kedden leégett villában talált három holttest ügyében nyomozó rendőrök. Ezek alapján nagy a valószínűsége, hogy a walesi határ közelében lévő Maesbrookban található háromszintes villa tulajdonosa, Christopher Foster üzletember ölte meg feleségét és lányát, felgyújtotta a házat, majd magával is végzett.

A felvételeken látható, amint a férfi egy puskával a kezében járkál a ház körül, nem sokkal a tűz keletkezése előtt, majd egy lószállító autóval a bejárat elé parkol, és kilövi a jármű kerekét, így torlaszolva el a bejáratot.

Az üzletember ezt követően felment 15 éves lánya szobájába, és miközben a gyanútlan gyermek az interneten társalgott barátaival, hátulról fejbe lőtte. Feleségét álmában ölte meg, majd több helyen is lángra lobbantotta a villát, visszatért a hálószobába, és magával is végzett. John Groves, a nyomozás vezetője azt nem közölte, hogy a gyilkosságok is láthatóak-e a ház biztonsági kameráinak felvételein.

A rendőrök még átnézik a család számítógépeinek dokumentumait és elektronikus leveleit, búcsúlevelek után kutatva.

A nyomozó tudatta azt is, hogy a tulajdonoson kívül más embert nem hoztak összefüggésbe a gyilkossággal és a gyújtogatással.

Nagy a valószínűsége, hogy az olajüzletben érdekelt férfi komoly adósságai miatt nem bírta a nyomást, és félt, hogy elveszti, amit eddig elért, ezért inkább megsemmisített mindent.

Cége, az Ulva, olajtornyok szigetelésével foglalkozott, és tavaly indult ellene felszámolási eljárás. Adóssága kétmillió font volt (600 millió forint), és a bíróság szerint valószínű, hogy egyesek "nem bíztak többé" Fosterben. A végrehajtók ideiglenesen jelzálogot helyeztek a házra.

Ismerősei szerint ráadásul Foster a stresszt alkohollal próbálta kezelni, az utóbbi hetekben többször is részegen látták, és a házban is találtak üres üvegeket.