Film készül a tragikus sorsú énekes furcsa gyerekkoráról

Infostart
2008. augusztus 29. 21:15
Még keresik a színészeket a John Lennon zaklatott gyermekkoráról szóló filmhez, amelyet a tragikus sorsú zenész szülővárosában, Liverpoolban forgatnak majd.

Mozifilm készül John Lennon gyerekkoráról Nowhere Boy (utalva a Beatles egyik dalára, a Nowhere Manre) címmel; a készítők azért választották a film témájául az 1980-ban elhunyt zenész életének korai éveit, mert ezek alapvetően meghatározták további sorsát.

John Winston Lennon 1940 őszén született Liverpoolban - második keresztnevét szülei Winston Churchill iránti tiszteletükből adták a fiúnak. Édesapja, Alfred Lennon kereskedelmi tengerész volt, kevés időt töltött a családjával.

Amikor 1944-ben visszatért a nejéhez, Juliához - aki egy másik férfi gyermekével volt várandós -, felajánlotta, hogy attól fogva rendesen gondoskodik róluk, ám a nő ezt visszautasította.

Nővére, Mary "Mimi" Smith sokat rágta Julia fülét, azt mondogatta, hogy húga nem képes megfelelően gondozni a kis John - még a liverpooli szociális szolgálatot is értesítette emiatt. Végül Julia úgy döntött, valóban jobb lesz lemondani a kisfiúról, így került a későbbi zenész nagynénje otthonába, ahol édesanyja gyakran meglátogatta.

Az első gitárt is Julia vette fiának 1957-ben, bár ezt a nagynéni nem nézte jó szemmel. Mimi azt remélte, hogy unokaöccse hamar megunja a hangszert, és meglehetősen szkeptikusan fogadta a fiú állítását: egyszer még híres lesz.

John Lennon még csak 17 éves volt, amikor édesanyját halálra gázolta egy teherautó, amit egy szolgálaton kívüli rendőr vezetett. Talán ez az esemény kötötte össze a fiút a legmélyebben későbbi alkotótársával, Paul McCartney-val, aki két évvel korábban, 1956-ban vesztette el rákbeteg édesanyját.

"Johnt azok a nők formálták önmagává, akikkel gyermekkorában kapcsolata volt. E kapcsolatok állnak majd a film középpontjában" - mondta Sam Taylor-Wood, a rendező.