Brutális mészárlás vagy öngyilkosság? - a milliomos rejtélyes eltűnése

Infostart
2008. augusztus 28. 20:45
Eltűnt egy brit milliomos és családja, miután szinte porig égett luxusvillájuk kedden. A rendőrség vizsgálja, hogy Christopher Foster, felesége és lánya életben vannak-e még, vagy megölték őket. A hatóság azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a férfi maga gyilkolta meg családját, és ezt követően gyújtotta fel a házat.

A tűzoltókat kedden riasztották a walesi határ közelében lévő Knockinba, egy háromszintes villához, amely kigyulladt. A bejáratot egy lószállító járművel torlaszolták el, kerekeit kiszúrták, így nehéz volt bejutni az épületbe. Végül egy daruval vitték el az akadályt jelentő kocsit, és hosszú munkával tudták megfékezni a lángokat.

A tűzben a ház mellett porig égett a garázs, amelyben négy luxusautó parkolt, valamint az istálló és a kiszolgáló épületek is.

A villa annyira megrongálódott és veszélyessé vált, hogy a rendőrök eddig nem tudtak bemenni a nyomok után kutatva, így egyelőre nem tudták megerősíteni, hogy Christopher Foster és családja életét vesztette-e a tűzben, mivel holttestek sincsenek még.

"Fogalmunk sincs, mit találunk majd odabent: három hullát, de lehet, hogy egyet sem" - mondta egy, a helyszín biztosításán dolgozó férfi.

A milliomost, feleségét és 15 éves lányát hétfőn látták utoljára, így jelenleg eltűntként kezelik őket, bár a rendőrök szerint nagy a valószínűsége, hogy bennégtek a házban.

A hatóságok nem zárják ki, hogy a támadók betörtek a házba, és meggyilkolták a családot. Ezt erősítette meg az 50 éves brit milliomos testévre is. A The Sun rendőrségi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a család állatait is megölték.

A rejtélyes ügyet tovább bonyolítja, hogy az olajüzletben érdekelt férfi állítólag komoly adósságot halmozott fel az utóbbi időben, így az sem kizárt, megölte feleségét és lányát, lángra lobbantotta a villát, majd magával is végzett.

A rendőrség közlése szerint néhány nap múlva tudnak bejutni a házba, miután szakemberek biztosítják, hogy az ne dőljön össze, ezt követően pedig több információjuk lesz.