Nézze meg a kenyérpirítók múzeumát!

Infostart
2008. augusztus 27. 05:00
Érdekes hobbit talált magának egy német férfi: kenyérpirítókat gyűjt. A kollekció már akkora, hogy egy múzeumot is nyitott a konyhai eszközöknek, amelyet bárki megnézhet az interneten.

A 40 éves Jens Veerbeck tizenöt évvel ezelőtt jött rá, hogy különös vonzalom fűzi a pirítóssütőkhöz. Az egész San Franciscóban kezdődött, amikor a férfi egy bolhapiacon vette meg gyűjteménye első darabját, egy, az ötvenes évekből való króm kenyérpirítót

A webdizájner néhány héttel később ellátogatott egy hollandiai bolhapiacra is, ahol egy újabb készüléket szerzett be. Ez utóbbi keletnémet gyártmány volt, kicsi és ronda készülék. A két szerzemény között hatalmas volt a különbség - állítja a férfi, aki ezután kezdett érdeklődni a különböző formájú pirítóssütők iránt.

Az elmúlt másfél évtized alatt csaknem hatszáz kenyérpirítót szerzett be, amelyek közül a legdrágábbat több mint 1 millió forintnak megfelelő összegért vette, igaz, ez egy valódi muzeális érték, egy 1920-as évekből való darab.

A gyűjtemény megtekinthető az interneten is, és úgy tűnik, van is igény a tárlatra: tavaly csaknem 20 ezren keresték fel az oldalt. Ha látni akarja az internetes múzeumot, kattintson ide.