Játékalligátor ellen küzdött a rendőrség

Infostart
2008. augusztus 24. 20:29
Lezárta az utakat a bristoli rendőrség, hogy kimenekítsen a bokorból egy oda beszorult alligátort, szájában egy madár tollaival. Azonban később kiderült, hogy a hüllő gumiból van.

Lezárta az utakat a bristoli rendőrség, hogy elszállítson egy alligátort  a bokorból, szájában egy madár maradványaival. Fél órával az intézkedések után végre munkához láthattak a hatóság munkatársai, akik egy fényképezőgéppel ráközelítettek a hüllőre. Így derült ki, hogy az csupán egy játékállat.

Richard Masling felügyelő azt mondta a még pénteken történt eset után: amint az állatmentők megérkeztek, kiderült, hogy csupán egy műalligátorról, pontosabban kajmánról van szó. "Azt gondoltuk - tette hozzá -, hogy egy elszökött, fogságban felnőtt hüllő, amely megevett egy madarat.

"A kajmánok az alligátorok családjába tartoznak, nagyon éles foguk van, ezért volt szükség minden elővigyázatosságunkra" - jegyezte meg Richard Masling.

Még tisztázatlan, hogy csupán gyerekcsínről van-e szó. Mindenesetre az állat szája tele volt tollal, és gumival volt körbekötve.

A kajmánok őshonosak Amerika édesvizeiben, és háziállatként is tarthatóak.