Letartóztatták a drogcsempész galambot

Infostart
2008. augusztus 23. 06:45
Rács mögött van az a boszniai galamb, amely drogot csempészett az ország egyik legjobban őrzött börtönének fegyencei számára.

A boszniai Zenica városában található szigorúan őrzött börtön őrei akkor fogtak gyanút, amikor négy fegyenc láthatóan bódulatba került, miután egy galamb landolt a börtön ablakában.

Az intézmény főfelügyelője elmondta: a madár az egyik fegyenc háziállata. Amikor az elítélt három másik társával együtt lebukott a drogteszten, fegyelmi eljárás indult, és kiderült: a kábítószert  valaki apró csomagokba tette, és a galamb lábaira erősítve juttatta be a börtönbe.

"Azt gyanítjuk, hogy a galamb a 70 kilométerrel arrébb fekvő Tuzlából hozta a drogot" - mondta Josip Pojavnik, aki hozzátette: mivel nem tudtak mást tenni, a galambot bezárták. Az állat legalább addig rács mögött lesz, amíg a rendőrök kiderítik, hogy ki rakta a csomagokat a madárra.

A börtönben működik egy galambetető, amit egy rehabilitációs program keretében építettek, ám az eset után valószínűleg megszüntetik.

Az ötlen nem új, Brazíliában nem ismeretlenek az ehhez hasonló történetek, mivel a brazil elítéltek általában galambok segítségével jutnak kábítószerhez vagy mobiltelefonhoz.