Csoda a hullaházban: felébredt a halottnak hitt koraszülött

Infostart
2008. augusztus 19. 13:40
Életre kelt a hullaház fagyasztójában az az izraeli kisbaba, akit a doktorok hivatalosan is halottnak nyilvánítottak. Az orvosok azonban nem hiszik, hogy a koraszülött csecsemő túlélné a következő napokat.

A mindössze 600 grammos kisbaba legalább 5 órát töltött egy izraeli kórház hullaházának fagyasztójában, amikor a temetésére készülő szülei el akarták vinni a piciny holttestet, hogy eltemessék.

"Kicsomagoltuk, és érzetük, hogy megmozdult. Először nem hittük el, de aztán megszorította édesanyám kezét, és kinyitotta a száját" - mondta Faiza Magdoub, a csecsemő anyja.

A 26 éves nő 5 hónapos terhességét az izraeli orvosok belső vérzés miatt szakították meg, de az 1 kilónál ia kisebb súlyú csecsemő szervei nagyon gyengék voltak, és a doktorok halottnak nyilvánították.

"Nem tudjuk megmagyarázni az esetet, tehát ami történt, az nem más, mint egy csoda" - nyilatkozta a kórház főorvosa, Moshe Daniel.

A babát intenzív osztályon ápolják, de az orvosok kevés esélyt látnak arra, hogy életben maradhat, mivel csak az ötödik hónapban született meg.

Szakértők szerint a csecsemőt éppen a hideg levegő mentette meg, ami lelassította anyagcseréjét.

Az izraeli kórházban nyomzás indult az eset tisztázására.