Pénzérmékkel fizette ki többmilliós új autóját

Infostart
2008. augusztus 14. 20:15
Egy idős férfi Ohióban annyira gyűlöli a papírpénzt, hogy még új kocsiját is pénzérmékkel fizette ki. Az autókereskedő munkatársai másfél órán keresztül számolták az összeget.

Amikor James Jones elment a Cincinnatiben található autókereskedésbe, hogy megvegye új Chevrolet terepjáróját, 16 kávésdobozt tett ki a pultra.

A 70 éves férfi ugyanis nem papírpénzzel akarta kifizetni a járműt, hanem érmével, így 8 ezer dollárnyi (vagyis közel 1,3 millió forintnak megfelelő) tízcentest, negyeddollárost és féldollárost gyűjtött össze a dobozokba. Azonban ez még csak a 16 ezer dolláros autó értékének felét tette ki, így a fennmaradó összeget csekken fizette be.

"Mindig érmében adott nekem pénzt" - nyilatkozta a férfi fia, aki szerint nem az a megdöbbentő, hogy apja nem papírpénzzel fizetett, hanem az, hogy egyáltalán belement régi autójának a lecserélésébe.

Az autókereskedő tulajdonosa elmondta: az idős férfi bement az üzletbe, letette a dobozait, és kijelentette: "Azt a Chevyt akarom".

Az autókereskedés munkatársai valószínűleg nem örültek a vásárló kávésdobozainak, ugyanis 90 percig számolták a bennük lévő pénzt.

"Ilyet még láttam 19 év alatt" - mondta az üzlet pénzügyi igazgatója, aki olyan vevővel találkozott már, aki sok készpénzzel érkezett, de olyannal nem, aki csak érmével akart fizetni.

Az idős férfi azzal indokolta különös rigolyáját, hogy nem bízik a bankokban és a papírpénzben. "A bankjegy gyúlékony, de az érmében nehéz kárt tenni" - mondta.