Megépítették a vasúti alagutat, amibe nem férnek be a vonatok

Infostart
2008. augusztus 14. 08:33
Arcpirító hibát követtek el lengyel mérnökök, akiknek túl alacsony vasúti alagutat sikerült építeniük, így azon nem tudnak áthaladni a vonatok.

A költséges hibát akkor fedezték fel, amikor ellenőrök megmérték a befejezett alagutat a lengyel fővárosban. A mérési adatokból kiderült, hogy az alagút teteje túl alacsony, így nem férnek be a vonatok.

Vasúti szakemberek szerint azért történt a malőr, mert a munkások, akik az új síneket fektették le, egész egyszerűen nem kommunikáltak azzal a csapattal, amelyik az alagutat építette.

"Az alagút építésekor az újonnan feltöltött talajra új sínt is lefektettek, és ennek következtében csökkent a sín és az alagút teteje közötti távolság" - magyarázta a bizonyítványt a Lengyel Vasutak szóvivője.

Nem ez volt az első baklövés Lengyelországban az elmúlt időszakban. Nemrég egy olyan alagutat építettek Varsóban, ami a teherautó forgalmat terelte volna el, ám ennek a szerkezetnek a tetejét is túl alacsonyra sikerült megépíteni, így abba nem fértek be a járművek.

Tavaly pedig a lengyel úthatóság olyan tervet készített, hogy közel 10 kilométerrel kerülte el egymást az a két autópálya, aminek össze kellett volna érnie.