A hollywoodi szemléletet hibáztatja a sztárszínésznő

Infostart
2008. augusztus 13. 22:00
Már azon kesereg a 23 éves Scarlett Johansson, a Lány gyöngy fülbevalóval című film és Woody Allen legújabb mozijának sztárja, hogy Hollywood nem szereti az idős nőket, és aki túl öreg, az nem játszhat jó szerepeket.

A Lány fülbevalóval című film sztárja, Scarlett Johansson szerint a filmipar erőszakosabban bánik a nőkkel, mint a férfiakkal. A 23 éves színésznő azon kesergett, hogy az a nő, aki túl van fiatalságán, már nem játszhat szexszimbólum szerepeket.

A 23 éves színésznő egyébként maga is szexszimbólum, utolsó szerepe Woody Allen idei filmjében, a Vicky Cristina Barcelona Cristinája. "A sminkeseim órákat töltenek azzal, hogy szexisebbé tegyenek - mondta Johansson. - Szerintem ritka, hogy szép vagy. Sosem néztem úgy a tükörbe, hogy azt gondoltam volna, gyönyörűen nézek ki, azt viszont mondtam már magamnak, hogy szexis vagyok."

A színésznő most beállt azok sorába, akik azzal vádolják Hollywoodot, hogy a kor alapján szelektálja a színészeket.

A 67 éves Fane Dunaway egyébként nemrég jegyezte meg, hogy dühös, mert azt gondolják róla, túl öreg ahhoz, hogy Jack Nicholson vagy Clint Eastwood szerelmeit játssza. A nála is idősebb színészek partnereinek szerepeit ugyanis többnyire fele olyan idős hölgyekre bízzák, mint ők maguk.

Sharon Stone tíz évvel ezelőtt jegyezte meg, hogy úgy érezte magát, mintha a filmipar arcehológiai ásatáson vett volna részt, ahol egy negyven éves hölgyre bukkantak. Demi Moore 45 éves korában kihívásnak érezte a korát: "Úgy éreztem, nem tudnak velem mit kezdeni, mivel nem vagyok már sem húsz, sem harminc éves. Nincs jó szerep a negyveneseknek. Mindenki anyukát és feleséget játszik."