Megtiltják a madarak etetését a kertben

Infostart
2008. augusztus 12. 09:45
Nem etetheti kertjében a madarakat egy angol házaspár. Egy brit kisváros önkormányzata ezt levélben közölte az idős emberekkel arra hivatkozva, hogy a madarak piszkosak és hangzavart okoznak.

Az angliai Belfordban élő Mick és June Dunny meglepődött, amikor levelet kapott a városi tanácstól. A hivatalos dokumentumban az állt, hogy többet nem etethetik a madarakat a kertjükben.

A tanács az után lépett akcióba, hogy az egyik szomszéd panaszt emelt: a házaspár etetése a városba vonzza a madarakat, és ez óriási piszokkal és hangzavarral jár.

A tanács levelében az is állt, hogy az állatok károsítják és beszennyezik a házakat, valamint különböző betegségeket, például szalmonellát okozhatnak. A figyelmeztető irat szerint a fészkelő madarak eltömítik a kéményeket és az ereszcsatornákat, a földre kerülő eledel pedig odavonzza a patkányokat és a férgeket.

A legnagyobb brit állatvédő szervezet azonban a házaspár oldalára állt, és kijelentette: fontos a madarak etetése még a nyári hónapokban is. Az állatvédők szerint az emberek figyelnek arra, hogy rendszeresen tisztítsák az etetőket, és nem hagyják, hogy az eledel a földre kerüljön.

Mick Dunny szerint őrület, ami folyik. "Zárjanak börtönbe, ha akarnak. Mit értenek hangzavar alatt? A hajnali madárcsicsergést nehezen lehet hangzavarnak nevezni" - mondta az egykoron asztalosként dolgozó férfi.