Téglapor, kakaó, konyhasó - szennyezett heroin végezhetett négy emberrel

Infostart
2008. augusztus 4. 16:02
Valószínűleg szennyezett, a korábbinál erősebb hatóanyagú heroin okozta annak a négy embernek a halálát, akiknek a holttestét szombat éjjel Budapest különböző pontjain találták meg. A rendőrök nagy erőkkel nyomoznak az ügyben. Magyarországon egyszerre négy ember kábítószer túladagolásban még nem halt meg.

Vagy szennyezett anyag, vagy túladagolás áll az eset hátterében - mondta az InfoRádiónak a Nyírő Gyula kórház főorvosa, aki hozzátette: a díler mindig "felüti", vagyis hígítja valamivel a heroint.

Téglapor, kakaó, cukor, konyhasó - ezekkel szennyezik a drogot, és ezt tudják a kábítószeresek is, sőt gyakran ők maguk teszik bele ezeket az anyagokat, amikor továbbadják a drogot - mondta Funk Sándor.

A szakember szerint a kábítószerbe kevert anyagok nem feltétlenül okoznak halált, csak anyagcsere problémákhoz vezethetnek. Ám ha durva részecskenagyságú anyagokat, például téglaport kevernek a droghoz, az eltömítheti az ereket, és embóliát okozhat.

Funk Sándor nem emlékszik olyan esetre, amikor egyszerre négyen haltak meg kábítószer-túladaglásban. Még a kettős halál is ritka - mondta a szakember.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást