Ketten meghaltak egy balesetben Albertirsánál - képek csak erős idegzetűeknek!

InfoRádió / MTI
2008. július 30. 16:36
Megkezdték annak a kénsavat szállító teherautónak a tartályából az átszivattyúzást, amely szerda reggel Albertirsa és Cegléd között a 4-es főúton egy személyautóval ütközött. A balesetben két ember meghalt, egy gyermek és egy felnőtt pedig súlyosan megsérült.

A tartálykocsi az ütközés következtében az úton keresztbe fordult és felborult, a tartályában lévő 97 százalékos töménységű kénsav enyhén szivárog. Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-nek szerda délután elmondta: egy Százhalombattáról megérkezett teherautó és szivattyú segítségével átfejtik a mérgező folyadékot.

Az ezredes tájékoztatása szerint a balesetet szenvedett román család tagjaihoz, akik három gépkocsival közlekedtek, Szolnokról kirendeltek egy tolmácsot és a katasztrófavédelem egyik pszichológusát, hogy a megtört családtagoknak segítséget nyújtsanak. Õket a ceglédi önkormányzat épületében helyezték el ideiglenesen.

A járművek még reggel a 4-es főút 53-as kilométerénél, az albertirsai leágazó közelében ütköztek össze. Az autó az árokba futott, a benne ülők közül ketten meghaltak, ketten súlyosan megsérültek, egyikük egy gyermek, őt mentőhelikopterrel szállítottak kórházba. Az árokba futó járművel konvojban haladó, a balesetben szintén megsérült másik két autóban ülőket a polgári védelem látta el.

A 4-es főút érintett szakaszán jelenleg is teljes útzár van érvényben.