Nyolc évet kapott a tinédzser, mert jointot adott az unokaöccseinek

Infostart
2008. július 26. 09:30
Nyolc éves börtönbüntetésre ítélték azt az amerikai tinédzsert, aki mindenképpen rá akarta beszélni kettő és négy éves unokaöccsét, hogy szívjanak el egy marihuánás cigarettát. Az egészet ráadásul videóra is vette.

A 18 éves Demetris McCoy bűnösnek vallotta magát a texasi Forth Worth bírósága előtt két rendbeli testi sértésben, és hajlandó volt bűntársa ellen vallani.

A fiúk videóra vették, ahogyan megpróbálták rábeszélni a két kicsit a marihuánás cigarettára. A felvételen az is látszik, ahogy egy tini meggyújtja a kétéves kisfiú szájába dugott cigarettát, aztán jót nevet azon, ahogyan a kicsi fuldoklik a köhögéstől.

A másik erre rászól, hogy adja oda a cigit a másik kisfiúnak, aki szintén beleszív egyet, majd köhögni kezd. A felvételen azt is hallani lehet, ahogy valaki "kis hülyéknek" nevezi a kisfiúkat.

A két kamasz szervezetében a teszt marihuánát és kokain mutatott ki. A rendőrség jelentése szerint a kisfiúk édesanyja a felvétel idején a szomszéd szobában aludt - őt nem vádolták meg semmivel.

Az eset idején a kisfiúk egy háztartásban éltek az édesanyjukkal, a nagymamájukkal és McCoy-jal - a kicsiket azóta nevelőintézetbe vitték.

A rendőrség egyébként véletlenül talált rá a felvételre; egy betöréses lopás nyomozása közben végeztek házkutatást a lakásban. A betöréssel is a kamaszt vádolták, aki be is vallotta a bűncselekményt.