Hátborzongató: két hulla és napfürdőzők a strandon - képekkel!

Infostart
2008. július 23. 09:00
Kér roma gyerek törölközővel letakart holtteste feküdt a nápolyi tengerparton, ahol a hullák mellett közönyös nyaralók napfürdőztek.

Cristina és Viola Ibramovics holttestét több mint egy órán keresztül hagyták egy nápolyi strandon a nyaralók között, akiket azonban ez nem nagyon zavart: a két letakart hulla mellett zavartalanul napfürdőztek.

A 11 illetve 12 éves roma kislány a parton kéregetett, amikor egyszer csak két társukkal együtt a viharos tengerbe futottak. A parton pihenők látták, ahogy a gyerekek bajba kerülnek a nagy hullámok miatt, és segítségért kiabálnak. Néhányan berohantak a vízbe, ám csak két gyereket tudtak élve kihozni, Cristina és Viola megfulladt.

Holttestüket a homokban hagyták, és törölközővel takarták le. A hullák látványa nem zavarta a fürdőzőket, akik a képek tanulsága szerint mintha mi sem történt volna, tovább napoztak.

A nápolyi parti őrség szóvivője elmondta: azonnal hívták a hullaszállítókat, akik azonban csak 1 óra múlva érkeztek meg, és tették koporsóba a két gyerek holttestét.

Olaszországban komoly társadalmi feszültséget okoz a nagy számú roma kisebbség. Múlt hónapban Roberto Maroni igazságügyi miniszter bejelentette: minden roma gyerektől ujjlenyomatot vesznek, hogy így szorítsák vissza az utcai kéregetéseket. Nápolyban pedig a helyiek több roma telepet is felgyújtottak.