Bob, a papagáj egy egész családot mentett meg a tűzhaláltól - videóval

Infostart
2008. július 22. 20:45
Egy idegesítően hangos papagáj egy egész családot mentett meg a tűzhaláltól Angliában, amikor rikácsolva jelezte a benn alvóknak, hogy terjed a tűz.

Francis Hall és két fia az igazak álmát aludták, amikor valószínűleg a mikrohullámú sütő miatt tűz keletkezett házuk konyhájában, szombat reggel.

A Fair Oakban élő családot Bob, a házipapagáj ébresztette fel, akinek rikoltozása a tűz terjedésével egyre őrjítőbbé vált. Az apának és fiainak a madár ketrecét megragadva sikerült kimenekülniük az égő házból. Ahogy kiértek a kertbe, az ablakok betörtek, és a teljes ház a tűz martalékává vált. Bob karcolás nélkül megúszta a forró helyzetet, gazdái pedig enyhe füstmérgezést szenvedtek.

"Korábban nagyon idegesítőnek tartottam Bobot a morgása és a rikácsolása miatt, de most már nem így vélem" - mondta a 18 éves Sam Hall, aki szerint az afrikai szürkepapapáj megmentette családja életét.

Az 59 éves családfő megígérte, hogy megjutalmazza az okos madarat: új ketrecet, játékokat, csengőt és tükröt vesz neki, sőt vásárol Bobnak egy társat is.