Oroszlán mart a kezébe, de meg se mukkanhatott

Infostart
2008. július 20. 19:40
Önuralma mentette meg egy brit biológushallgató életét: a lány kezét egy oroszlán harapta meg, neki azonban csendben kellett maradnia, különben az egész falkát felriasztotta volna.

Egy csapat turistát vezetett körbe az új-zélandi szafariparkban Lisa Baxter, amikor az egyik oroszlán a kezébe harapott. Bár a sebből azonnal ömleni kezdett a vér, a 19 éves biológushallgató nem kiálthatott fel fájdalmában, mert azzal felriasztotta volna a falka többi, szundikáló tagját.

"Megsimogattam Timba orrát, mire ő ráharapott a kézfejemre. A tűéles fogai azonnal átszakították a bőrömet. Tudtam, hogy nem szabad pánikba esnem: a másik kezemmel megérintettem az orrát, jelezve, hogy engedjen el, de abba is belemart" - magyarázta Lisa.

Amint sikerült kiszabadulnia, a park munkatársai kórházba vitték a lányt, akinek 13 öltéssel varrták össze sebeit, és négynapos antibiotikum-kúrán esett át. Bár sérüléseinek nyomai élete végéig megmaradnak, Lisa nem gondolta meg magát: állatokkal szeretne foglalkozni.

"Tudom, hogy Timba csak játszott, egyedül magamat hibáztathatom a történtekért. Biztos vagyok benne, hogy nem akart széttépni, egyáltalán nem volt agresszív. Biztos azt gondolta, játszani fogok vele, elvégre még csak 18 hónapos" - mondta a lány, aki szívesen találkozna ismét Timbával.