Krokodilra támadt a leopárd - megdöbbentő képekkel!

Infostart
2008. július 20. 09:30
Krokodilra támadó leopárdról készített elképesztő felvételeket egy amerikai természetfotós a dél-afrikai Krüger Nemzeti Parkban. Ilyen jelenetet eddig soha, senki sem figyelt meg.

Először készültek fényképek krokodilra támadó leopárdról: a döbbenetes felvételeket Hal Brindley, egy amerikai természetfotós lőtte a Dél-afrikai Köztársaság területén fekvő Krüger Nemzeti Parkban.

A fotós eredetileg vízilovakat fényképezett a szavannán, amikor egy, a bokrok felől a víz irányába száguldó nagymacskára lett figyelmes. A leopárd egy pillanattal később már az egyik sütkérező krokodilra vetette rá magát.

A krokodil éles fogakkal teli száját a magasba tartva megpróbálta elkapni támadóját, majd a két ragadozó hosszú másodpercekig küzdött egymással. A leopárdnak - bár áldozata jóval többet nyomott nála - sikerült megtartania fölényét, bár a krokodil többször is végigkarmolta a hasát hegyes karmaival, miközben szabadulni próbált.

A leopárd végül a krokodil hátára ült és megpróbálta megfojtani a hüllőt, majd kirángatta áldozatát a fűre. A különös küzdelem szereplői ekkor eltűntek a fotós és utastársai látóteréből, akik nem szállhattak ki az őket szállító kocsiból.

"Sok vadőrt megkérdeztem Dél-Afrikában arról, hallottak-e valaha ilyesmiről, és mind azt mondták, hogy soha. Ennek egyszerűen nincs értelme: a krokodil húsa nem éri meg a kockázatot - magyarázta Hal Brindley. - Öt perc volt az egész, aztán a leopárd eltűnt. Továbbhajtottam, a hitetlenkedéstől mámorosan. Talán ez volt a legelképesztőbb dolog, amit valaha láttam."

A jelenet hasonlít arra a felvételre, amit egy szafarizó operatő készített egy csapat bölény, néhány oroszlán és krokodil összecsapásáról, ugyancsak a Krüger Nemzeti Parkban még 2004-ben.