Részeg magyar autóst üldöztek az osztrák rendőrök

InfoRádió / MTI
2008. július 19. 16:50
Százhatvan kilométeres és azt meghaladó óránkénti sebességgel, világítás nélkül, ittasan, lakott területeken is száguldva menekült a szombatra virradó éjszakán az őt üldöző osztrák közlekedési rendőrök elől egy Ausztriában dolgozó fiatal magyar férfi Salzburg tartományban.

Rutinszondáztatást végeztek az osztrák rendőrök az L222-es országúton Mariapfarr község területén, az arra hajtó 25 éves magyar férfi azonban el akarta kerülni az ellenőrzést, mert kiderült volna, hogy ittas.

A rendőrök jelezték neki, hogy álljon meg, de az autós lassítás nélkül elszáguldott mellettük, mire az egyenruhások üldözőbe vették. A menekülő sofőr lekapcsolta autója világítását, azt remélve, hogy az üldöző rendőrök így szem elől tévesztik.

A férfi Mauterndorf területén, egy beláthatatlan éles kanyarban megelőzött egy járművet, de amikor vissza akart sorolni a jobb sávba, a nagy sebesség miatt és feltehetőleg az alkohol hatására elvesztette uralmát a járműve felett, és lerohant az útról.

Sodródás közben letarolta közlekedési jelzőtáblák tartóoszlopait, végül nekirohant egy facsoportnak. Szerencséjére csak könnyebb sérüléseket szenvedett, olyannyira könnyűeket, hogy megpróbált futva elmenekülni a helyszínről.

Végül mégis elfogták, s elvégezték rajta az alkoholtesztet, amely 1,74 ezrelékes alkoholtartalmat mutatott ki a vérében. A rendőrök bevonták a Salzburg tartománybeli Tamswegben dolgozó magyar férfi jogosítványát, és feljelentést tettek ellene.