Rejtőzködő pedofilt fogtak a rendőrök

InfoRádió / MTI
2008. július 19. 18:28
Pedofíliával gyanúsított brit férfit fogott el a cseh rendőrség Prága egyik külvárosában, ahol két éven át rejtőzött a felelősségre vonás elől - jelentette be a hatóság.

A 21 éves gyanúsított 2003 és 2006 között Nagy-Britanniában molesztált gyerekeket. A cseh rendőrség az Interpol kérésére folytatott nyomozást a férfi kézre kerítésére. A nemzetközi rendőri szervezet ugyanis feltételezte, hogy a szexuális bűncselekmények elkövetője Csehországban rejtőzködik.

A pedofil bűncselekmények akár életfogytiglani börtönbüntetéssel is sújthatók a Cseh Köztársaságban, valószínű azonban, hogy nem Csehországban állítják bíróság elé a brit fiatalembert, hanem kiadják Nagy-Britanniának. A cseh rendőrségnek ugyanis nincs tudomása arról, hogy a brit férfi cseh földön is elkövetett volna hasonló bűncselekményeket.

A gyanúsított épp odébb akart költözni, meg akarta változtatni bujkálásának helyét, amikor elfogták július 15-én egy általa bérelt prágai lakásban - közölte Pavla Kopecka, a cseh rendőrség szóvivője.