Megvan a leghülyébb brit bűnöző?

Infostart
2008. július 17. 21:00
Nyolcvan videót töltött fel ökörködéseiről az a férfi az internetre, akit végül antiszociális viselkedés miatt ítélt el a bíróság. A rendőröknek nem volt nehéz bizonyítékokat találni az ügyben, elég volt átböngészniük a YouTube-ot.

Kukát robbantottak, tűzijátékot csináltak mikrohullámú sütő segítségével, bementek egy telekre és kötözködtek a tulajdonossal, nem adtak pénzt a taxisnak, és fizetés nélkül hajtottak el egy benzinkúttól - ez csak néhány példa azok közül, ami Andrew Kellett számlájára írható.

A 23 éves férfi ráadásul mindezekről videót készített a mobiljával, majd feltöltötte az internetre, hogy "csínytevéseiken" mások is szórakozhassanak. A nyolcvan felvételt összesen több mint 285 ezren nézték meg a YouTube-on - Andrew Kellett pechére rendőrök is akadtak köztük.

Az autómosóként dolgozó fiatalt 21 vádpontban találták bűnösnek testi sértés, károkozás és ittasság miatt. Kellett ügyében a bíró Asbo-t rendelt el, ami olyan esetekben alkalmazható, amelyek indokolatlanul zavarják a közösséget, de bűncselekménynek még nem minősülnek.

A határozatban Christopher Darnton bíró a férfinak megtiltotta, hogy a bűnözést népszerűsítő videókat töltsön fel az internetre, és figyelmeztette: öt év börtön vár rá, ha nem veti alá magát a döntésnek.

"Azért osztottam meg a felvételeket, hogy szórakoztassam az embereket, megmutassam nekik, hogyan is élek. Olyasféle társadalomkritika volt az egész, és úgy tűnt, másoknak is tetszik, hiszen 285 ezren megnézték" - mondta az ítélethirdetés után Andrew Kellett.

"A jövőben nem fogok ilyesmiket feltölteni a netre, tanultam a leckéből. Nem én vagyok a leghülyébb brit bűnöző, egyszerűen csak nem értenek meg" - fűzte hozzá a férfi.