154 kilométeres sebességgel száguldott a zsúfolt belvárosban

Infostart
2008. július 17. 09:22
Lefoglalták az ausztrál rendőrök azt a Porschét, amelynek "idióta" vezetője 154 kilométeres sebességgel száguldott Melbourne zsúfolt belvárosában.

A rendőrök szerda este fél kilenckor figyeltek fel az iszonyatos sebességgel közlekedő sportautóra, amikor az szabálytalanul kanyarodott egy villamosmegállónál.

Amikor pedig kérdőre vonták, volt képe megkérdezni a rendőröket, hogy utol tudták volna-e érni, ha úgy dönt, hogy nem áll meg a felszólításra.

Ez azonban csak az egyik olyan incidens volt aznap éjszaka az ausztrál nagyvárosban, amely ostobaságával még a rendőröket is megdöbbentette. Este kilenckor ugyanis a város délkeleti részén két sofőrt is elkaptak, akik 140 kilométeres sebességgel száguldottak.

A két sofőrt - egy 27, illetve egy 18 éves - fiatalembert kihallgatták, az autójukat pedig - akárcsak a Porschét - lefoglalták a rendőrök.

Egy év alatt több mint ötezer autót foglalt le a rendőrség - valamennyinek a vezetőjét vakmerő és gondatlan vezetés miatt állították meg. Az "idióta" sofőrökkel szembeni szigornak köszönhetően Victoria államban nem volt halálos közúti baleset az elmúlt hat napban.