Még mindig imádják Billie Jeant

Infostart
2008. július 16. 20:30
Minden idők legjobb táncdalának választották a rádióhallgatók Michael Jackson számát, a Billie Jeant. A szavazáson a második egy Donna Summer-, míg a harmadik egy James Brown-dal lett.

A Billie Jeanért két Grammy-díjjal jutalmazták Michael Jacksont: a dal a pop királyának 1983-as Thriller című lemezén szerepelt. A szám, úgy tűnik, a mai napig meghatározó jelentőségű: a BBC Radio 2 hallgatói ezt választották minden idők legjobb táncdalának.

A dal egy semmi mással össze nem téveszthető dobtémával indul, Jackson hangja pedig csak a harmincadik másodpercnél szólal meg. Éppen ez a hosszú bevezető volt az, ami nem tetszett a zenész producertársának, Quincy Jones-nak, aki a dal címét is meg akarta változtatni, sikertelenül.

"Nagyon örülök, hogy a Billie Jean lett a legjobb" - mondta a Radio 2 egyik műsorvezetője, Zoe Ball, aki szerint Michael Jackson ekkor volt a legnagyszerűbb formájában.

A legjobbak listáján a második helyre egy Donna Summer-dalt, az I Feel Love-ot választották a hallgatók, míg a harmadik James Brown, a soul keresztapjának száma, a Get Up (I Feel Like Being A) Sex Machine lett. A rádió közönsége egy zenei szakértők által összeállított húszas listáról választhatta ki a kedvenceit.



Minden idők 10 legjobb táncdala

1. Billie Jean - Michael Jackson (1983)
2. I Feel Love - Donna Summer (1977)
3. Get Up (I Feel Like Being A) Sex Machine - James Brown (1970)
4. Strings Of Love - Rythim Is Rythim (1987)
5. Where Love Lives - Alison Limerick (1994)
6. Keep On Movin' - Soul II Soul (1989)
7. Can You Feel It - Fingers Inc. (1988)
8. Big Fun - Inner City (1988)
9. Theme From S'Express - S'Express (1988)
10. Key To My Happiness - The Charades (1966)