A csoda segíthetett az elgázolt koalának

Infostart
2008. július 16. 21:15
Elképesztő autózást élt túl egy koala Ausztráliában: az erszényest elütötte egy kocsi, amelyet sofőrje csak kilométerekkel arrébb parkolt le, az állat azonban szinte sértetlenül úszta meg a történteket.

Biztosan nem utazott kellemesen az a koala, amelyiket egy brisbane-i autós ütött el a héten: az erszényes egyik karja és a feje beakadt az őt elütő kocsi hűtőrácsába. Az állat úgy lógott az autó elejéről még tíz kilométeren át, miközben a sofőr óránként száz kilométeres sebességgel hajtott.

A gyanútlan vezetőt egy szembejövő autós intette le és figyelmeztette: valami furcsa fityeg kocsija elejéről. A koalát végül egy olló segítségével szabadították ki, azzal vágták le feje és mancsa körül a hűtőrács elemeit.

"Elképesztő, hogy szinte egy karcolás nélkül megúszta a történteket" - mondta a vadállatokat ellátó ausztrál kórház szóvivője. Carolyn Beaton szerint a koala sokkot kapott a baleset miatt, állapota gyorsan javult, amihez hozzájárult, hogy a lábadozás alatt kedvenc csemegéjét, eukaliptuszlevelet majszolhatott.

A koala további 45 napig marad majd az állatkórházban, amelyet a 2006-ban elhunyt ausztrál természetfilmes, Steve Irwin alapított.