Nagy robbanás volt a vásárosnaményi fűrészüzemben

InfoRádió / MTI
2008. július 12. 20:52
Két héten belül másodszor történt porrobbanás egy fűrészüzemben Vásárosnaményban szombat este; a tűzoltás során egy munkás súlyosan megsérült - közölte a megyei katasztrófavédelem vezetője.

A robbanás a siló fölött, a technológiai rendszerben történt, feltehetően a fűrészpor robbant be - mondta Pernyák Sándor ezredes.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője közölte, hogy a tüzet eloltották, a robbanás során személyi sérülés nem történt, de a tűz oltása közben egy munkás megsérült.

Az egyik víztömlő elszakadt ugyanis, és a nagy nyomás hatására a sugárcső eltörte az ötvenéves férfi kulcscsontját.

Az ezredes megjegyezte, hogy két héten belül már a második alaklommal történt hasonló baleset, akkor szintén porrobbanás miatt riasztották a tűzoltókat. Azt, hogy az előző baleset miért következett be, az igazgató nem tudta megmondani, mivel annak az esetnek a vizsgálata sem fejeződött még be. Hozzátette, a szombati esti robbanás miatt újabb vizsgálatot rendel el.

A fűrészüzem három nappal ezelőtt indította újra az termelést. A tűz oltására a beregi város tűzoltóságának 8 gépjárműfecskendője 42 tűzoltóval vonult a helyszínre, 4-es, kiemelt riasztással.