Idén Bangkok a világ legjobb városa

Infostart
2008. július 11. 07:30
Bangkokot választották a világ legjobb városának, Galápagost pedig a világ legjobb szigetének egy utazási magazin olvasói. Az előfizetők tavaly Firenzét és Balit tartották a legvonzóbb turistacélpontnak.

A Travel + Leisure olvasói a legjobb város és sziget mellett a magazin internetes honlapján keresztül megválasztották a legjobb szállodát, hajózási és légitársaságot, utazásszervező céget és autókölcsönzőt is.

Ez az első alkalom, hogy Thaiföld fővárosa és az Ecuadorhoz tartozó Galápagos-szigetek nyerte el a megtisztelő címet: 2007-ben előbbi a harmadik, míg utóbbi a nyolcadik helyen szerepelt a toplistán.

A legjobb hotel 2008-ban a szavazók szerint a Dél-afrikai Köztársaságban, a Krüger Nemzeti Parkban található Singita Sabi Sand. A voksolás tavalyi győztese, az indiai Oberoi Udaivilas szálló idén a negyedik helyre csúszott vissza.

A Travel + Leisure magazin olvasói szerint a legjobb nemzetközi légitársaság cím ebben az évben - akárcsak tavaly - a szingapúi Singapore Airlinest illeti.

A januárban indult voksolást márciusban zárta le a magazin, amelynek munkatársai július 24-én adják át a legjobbaknak járó díjakat New Yorkban.