Az amstetteni rém nem bírja a bezártságot

Infostart
2008. július 11. 10:19
Josef Fritzl, aki 24 évig tartotta fogva lányát házuk pincéjében kialakított cellában, megkérte a börtönőröket, hogy engedjék őt ki az eredetileg engedélyezett napi félórás sétára, mert már nem bírja a bezártságot.

Az osztrák Josef Fritzl 24 évig tartotta fogva Elisabeth lányát amstetteni házuk pincéjében kialakított ablaktalan cellában, ahol számtalanszor megerőszakolta, és hétszer teherbe ejtette a lányt.

A 73 éves mérnök végzettségű férfi még csak két hónapja van börtönben, de már most nem bírja a bezártságot. Eddig ugyanis attól tartva, hogy rabtársai megtámadhatják, nem ment ki zárkájából az engedélyezett napi fél órás sétájára.

Most azonban külön kérte az őröket, hogy mégis engedjék őt ki a cellából, ahol állítólag leginkább a tévét és a róla szóló híradásokat nézi.

Fritzlt egy kétszemélyes zárkában helyezték el, és a börtön szóvivője elmondta: a napi félórás sétáján egy fegyőr fog őrködni, hogy a börtön többi lakója ne támadja meg a férfit. Ügyészek egyébként azt remélik, hogy szeptemberben elkezdődhet a férfi pere.