Meghalt a beteg, mert eltévedt a mentő

Infostart
2008. július 10. 20:46
Azért halt meg a lánya, mert a mentő sofőrje eltévedt útban a kórház felé - állítja a gyermekét gyászoló brit édesapa, Russell Gadsby.

Amint Kay Gadsby összeesett a család otthonában, édesapja azonnal tárcsázta a segélyhívószámot, és a mentők idejében meg is érkeztek. Gyorsan betették a lányt a mentőautóba, majd elindultak vele, ám a kórházhoz vezető 56 kilométeres út során eltévedtek: mivel a műholdas navigációs rendszer nem működött, többször is megálltak, hogy megnézzék a térképen, merre kell menniük.

Mire a kórházba került, a lány állapota jelentősen romlott: az orvosok hiába küzdöttek az életéért, öt órával később meghalt.

Az apa, Russel Gadsby szerint a mentők legalább fél órát vesztettek azzal, hogy a térképet böngészték. "Nevetséges, hogy egy rohamkocsi sofőrje nem tudja, merre van a kórház" - magyarázta keserűen a férfi.

"A feleségem, Georgina, Kay-jel volt. Azt mondta, ahelyett, hogy a lányommal foglalkozott volna, a mentőorvos az ablakon tekintgetett kifelé" - tette hozzá a gyászoló apa.

A férfi azt is elmondta: miután lányával elindultak a kórház felé, ő még beugrott tankolni a közeli benzinkútra, ahol 20 percig állt sorba, de még így is negyed órával előbb ért a célhoz, mint a mentő.

"Az orvosok nem tudták megmondani, megmenthető lett-e volna Kay, ha előbb kórházba kerül - talán igen" - fűzte hozzá.

A 21 éves korában elhunyt Kay 11 évesen szív- és vesetranszplantáción esett át. Folyamatosan dialízisre volt szüksége, és az egyik idei kezelés során - súlyos hasmenéssel és hasfájással járó - C-Difficile-fertőzést kapott.

A mentőszolgálat szóvivője azzal magyarázta az esetet, hogy a sofőr korábban másik környéken dolgozott, ezért találta meg lassan a kórházhoz vezető utat.