Kétmilliós kártérítés egy kettétört tűsarkúért

Infostart
2008. július 10. 08:15
Kártérítés jár annak a brit lánynak, akinek azért tört el a bokája, mert a lábán kettéhasadt az újonnan vásárolt tűsarkú cipő. A főiskolásnak a baleset miatt 2 millió forintnak megfelelő összeg üti a markát.

Csavarokkal rögzítették a bokáját, hetekig gipszet kellett viselnie és fel kellett adnia az állását egy brit diáklánynak, miután kettétört bal lábán a tűsarkú, amit először viselt.

A húszéves Sophie King szórakozni indult barátaival Manchesterben, ám az egyik villamosmegállóban eltört a cipője és megsérült a bokája. A lány - nem akarva elrontani a többiek szórakozását - továbbment, ám később akkora fájdalmai lettek, hogy mentőt kellett hozzá hívni.

"Beugrottunk az első bárba, és az első néhány pohár után kezdtem magam jobban érezni. Aztán egy mentőautó hátuljában ébredtem" - mondta Sophie King.

A lány felépülése után pert indított az üzletlánc ellen, amelynek egyik üzletében vásárolta a cipőt 35 fontért (körülbelül 10 ezer forintért). A Dolcis elismerte, hogy a lábbeli gyártási hibás volt, a Manchester megyei bíróság pedig 7200 fontos, azaz több mint kétmillió forintos kártérítést ítélt meg Sophie Kingenek.

A baleset elvette a lány kedvét a tűsarkú cipők viselésétől. "174 centiméter magas vagyok, amúgy sincs rájuk szükségem. Ezentúl csak vastagabb sarkú lábbeliket hordok majd, ha hordok egyáltalán" - mondta Sophie King.

A lány ügyvédje, Miki Haracre arra biztatja a nőket, ha ők is Sophie-hoz hasonlóan jártak, ne féljenek pert indítani. "Ha már hat hónapja hordták a cipőt, és az csak akkor ment tönkre, nehezebb dolguk lesz, ám, ha csak nemrég vásárolták, és az üzlet elismeri a felelősséget, ne habozzanak" - magyarázta.